JEDÁLNY LÍSTOK 21. - 27.5.2018

 Denné menu (polievka, hlavné jedlo).............. 4,70 €

 Obedové menu podávame od 10.00 h

 

PONDELOK 21.5.2018

Indická krémová polievka pripravená z karfiolu a zemiakov zjemnená kokosovým mliekom posypaná zmesou semiačok  (vhodné pre vegánov i celiatikov)
Paradajková polievka pripravená s Quinoi s plátkami cibule a mrkvy posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Pečené marinované morčacie prsia preliate Nivovou omáčkou podávané s ryžou Basmatti a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Talianske krémové hubové rizoto pripravené z ryže Arborio a húb zjemnené leštinskou smotanou posypané strúhaným syrom Parmezán podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Celozrnné pšeničné špagety pripravené s vegán špargľovou omáčkou posypané lahôdkovým droždím podávané so zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov – kukuričné špagety)

Zeleninový šalát pripravený z listových šalátov, jahôd a jarnej cibuľky preliaty sezamovým drezingom podávaný s celozrnnou hriankou

Palacinka plnená cibuľou a slaninkou dusenými na víne a syrom Brie podávaná so zeleninou

Palacinka plnená plnkou z lesného ovocia a bielou čokoládou preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


UTOROK 22.5.2018

Šampiňónová krémová polievka pripravená s kokosovým mliekom posypaná opečenými sezamovými semiačkami (vhodné pre vegánov i celiatikov)
Ľahká polievka pripravená z červenej šošovice a čerstvého koriandra posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Marinované kuracie prsia obaľované v oravskej slaninke podávané s cviklovo – zemiakovým šalátom (vhodné pre celiatikov)

Celozrnné špaldové halušky pripravené s bryndzou a údeným Tempehom podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov)

Dusená tekvica HOKKAIDO pripravená so sezamovými a tekvicovými semiačkami zjemnená kokosovým mliekom podávaná s ryžou a zeleninou  (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Šalát CAPRESE - zeleninový šalát pripravený z listových šalátov, syra Mozarella, paradajok, bazalky a bazalkového pesta podávaný s celozrnnou hriankou

Palacinka plnená šunkou, syrom a kukuricou podávaná so zeleninou

Palacinka plnená gaštanovou plnkou preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


STREDA 23.5.2018

Božská paradajková polievka pripravená s kokosovým mliekom posypaná strúhaným kokosom (vhodné pre vegáov i celiatikov)
Vegán zeleninový Boršč pripravený podľa receptu Antónie Mačingovej posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Pečené bravčové karé preliate šípkovou omáčkou zjemnenou maslom podávané s pečenými lahôdkovými zemiakmi ochutenými maslom (vhodné pre celiatikov)

Zapekané zemiaky pripravené s paradajkami a syrom Gorgonzola preliate smotanovým prelivom podávané so šalátom Tzatziki (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Marinovaný Tofu plátok  preliaty vegan hubovou omáčkou podávaný s farebnou ryžou a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Zeleninový šalát pripravený z listových šalátov, paradajok, Tuniaka, olív a červenej cibule podávaný s celozrnnou hriankou

Palacinka plnená špenátovou omáčkou a pečeným kuracím mäskom podávaná so zeleninou

Čokoládová Palacinka plnená levanduľovo - hruškovou pudingovou plnkou a čerstvými hruškami preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


ŠTVRTOK 24.5.2018

Krémová polievka pripravená zo sezónnej zeleniny, brokolice a pšenových vločiek zjemnená smotanou posypaná pufovaným Amarantom (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)
Minestrone – talianska zeleninová polievka pripravená s cuketkou posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre  vegánov i celiatikov)

Hydinové rezníky pripravené z kuracích pŕs a stehien ochutené údeným syrom pečené bez tuku podávané so zemiakovou kašou a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Kukuričné Fusilli preliate cviklovým pestom posypané strúhaným syrom Parmezán podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

DAL PALAK  - červená šošovica pripravená na indický spôsob s listovým špenátom a kokovoým mliekom podávaná s jazmínovou ryžou a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Šalát Ceasar pripravený z listových šalátov, vajca, olív a chlebových krutónov preliaty horčicovým drezingom
 
Palacinka plnená zemiakmi, opečenou slaninkou a kyslou smotanou podávaná so zeleninou

Palacinka plnená višňovou plnkou a horkou čokoládou preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


PIATOK 25.5.2018  

RIBOLITA – toskánska krémová polievka pripravená zo zeleniny a strukovín zjemnená leštinskou smotanou posypaná zmesou semiačok (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)
Poľský KRUPNIK pripravený zo zeleniny, húb a jačmenných krúpov posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre  vegánov i celiatkov)

Pečené marinované kuracie prsia preliate karí – jabĺčkovou omáčkou podávané s ryžou Paraboiled a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Zeleninové rezníky pripravené so syrom podávané s hráškovo – zemiakovou kašou ochutenou mätou a zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Thajské rizoto pripravené z ryže Basmatti, farebnej papriky, Kešu orieškov a kokosového mlieka ochutené limetkou podávané so zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Šopský zeleninový šalát pripravený z listových šalátov, papriky, paradajok, uhoriek a čerstvého ovčieho syra podávaný s celozrnnou hriankou

Palacinka plnená mascarpone ochuteným čerstvým kôprom a tuniakom podávaná so zeleninou

Palacinka plnená hruškovou plnkou ochutenou badiánom preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


SOBOTA 26.5.2018 A NEDEĽA 27.5.2018

Aktuálne menu určené na víkend zverejníme každý štvrtok na www.nostalgia-dk.sk  a na našom FB www.facebook.com/palacinkaren.nostalgia


  Tešíme sa na Vás :-D