JEDÁLNY LÍSTOK 17. - 23.9.2018

 Denné menu (polievka, hlavné jedlo).............. 5,00 €

Rozvozové menu v cene 5,30 €

 Obedové menu podávame od 10.00 h

 

PONDELOK 17.9.2018

Brokolicová krémová polievka zjemnená leštinskou smotanou posypaná opečenými mandľovými lupienkami (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)
Paradajková polievka pripravená so šošovicou a bylinkami posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov i celitikov)

Pečené marinované morčacie prsia preliate špenátovou omáčkou ochutneou Mascarpone podávané s ryžou Paraboiled a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Pšeničné Farfale pripravené vo woku so sušenými paradajkami, syrom Feta a listovým špenátom podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov – kukuričné cestoviny)

Marinovaný SEITAN preliaty vegán hubovou omáčkou podávaný s Bulgurom a zeleninou (vhodné pre vegánov)

Zeleninový šalát pripravený z listových šalátov, paradajok, papriky, uhoriek, čučoriedok a údených syrových guličiek podávaný s celozrnnou hriankou  

Palacinka plnená cibuľou a slaninkou dusenými na víne a syrom BRIE podávaná so zeleninou
Palacinka plnená tvarohovou plnkou a jahodami preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


UTOROK 18.9.2018

Batatová krémová polievka pripravená s čerstvou pomarančovou šťavou zjemnená kokosovým mliekom posypaná opečenými sezamovými semiačkami (vhodné pre vegánov i celiatikov)
Poľský KRUPNIK pripravený so zeleninou a hubami posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov)

Kuracie prsia marinované v smotanovej marináde podávané s hráškovo – zemiakovou kašou a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Tekvicové risotto pripravené s mandľami a hrozienkami zjemnené Mascarpone posypané stúhaným Parmezánom podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Vegán francúzske zemiaky pripravené s restovanou cuketkou a pórom posypané lahôdkovým droždím podávané s vegán šalátom Tzatziki (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Cestovinový šalát pripravený s uhorkami, kápiou, kukuricou, paprikou a cherry paradajkami ochutený bielym jogurtom  

Palacinka plnená špenátom, syrom Mozarella a sušenými paradajkami podávaná so zeleninou
Palacinka plnená gaštanovou plnkou preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


STREDA 19.9.2018

Hrášková krémová polievka pripravená s mätou zjemnená leštinskou smotanou posypaná ľanovými vločkami (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)
Vegán zeleninový BORŠČ pripravený podľa receptu Antónie Mačingovej posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Pečené marinované bravčové karé preliate šípkovou omáčkou podávané s pečenými lahôdkovými zemiakmi a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Špenátové halušky pripravené zo špaldovej múky preliate Gorgonzolovou omáčkou ochutneou listovým španátom podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov)

Pšeničné Linguine (cestoviny) pripravené s cviklovým pestom posypané zmesou orieškov a semiačok podávané so zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov – kukuričné cestoviny)

Grécky zeleninový šalát pripravený z listových šalátov, paradajok, papriky, uhoriek, olív a gréckyho syra podávaný s celozrnnou hriankou

Palacinka plnená chrenovou omáčkou a pečeným morčacím mäskom  podávaná so zeleninou
Čokoládová Palacinka plnená vanilkovou pudingovou plnkou a marcipánom preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


ŠTVRTOK 20.9.2018

Paštrnáková krémová polievka pripravená s jabĺčkami zjemnená kokosovým mliekom podávaná s farebnou ryžou (vhodné pre vegánov i celiatikov)
Kyslá hubová polievka pripravená so zemiakmi podľa receptu starej mamy zjemnená leštinskou smotanou posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre  vegetariánov i celiatikov)

Vykostené marinované kuracie stehno preliate zázvorovou omáčkou podávané s ryžou Basmatti a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Vegetariánsky špíz pripravený so zeleniny, syra a Tofu podávaný so zemiakovou kašou a zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celaitikov)

Pečené Bataty ochutené himalájskou soľou a čerstvým rozmarínom preliate šampiňónami dusenými na kokosovom oleji podávané so zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Šalát CAPRESE pripravený z listových šalátov, paradajok, syra Mozarella, bazalky a bazalkového pesta podávaný s celozrnnou hriankou
 
Palacinka plnená bryndzovou plnkou a opečenou slaninkou podávaná so zeleninou
Palacinka plnená čučoriedkovou plnkou a bielou čokoládou plnkou preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


PIATOK 21.9.2018   

DEMIKÁT – krémová bryndzová polievka zjemnená smotanou posypaná čerstvou pažítkou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)
Kelová polievka pripravená z ružičkového kelu a zemiakov posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre  vegánov i celiatkov)

Pečené marinované kuracie prsia preliate šampiňónovou omáčkou podávané s farebnou ryžou a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Karfiolové rezníky pripravené so zeleninou a Ementálom podávané s mrkvovo – zemiakovou kašou a zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Thajské rizoto pripravené z ryže Basmatti, papriky, Kešu orieškov a kokosového mlieka ochutené citrónovou trávou a limetkou podávané so zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Slovenský šalát pripravený z listových šalátov, reďkovky, bryndze, jarnej cibuľky a orechov podávaný s celozrnnou hriankou

Palacinka plnená mascarpone ochuteným čerstvým kôprom a tuniakom podávaná so zeleninou
Palacinka plnená kokosovou plnkou preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


SOBOTA 22.9.2018 A NEDEĽA 23.9.2018

Aktuálne menu určené na víkend zverejníme každý štvrtok na www.nostalgia-dk.sk  a na našom FB www.facebook.com/palacinkaren.nostalgia

 

 Tešíme sa na Vás :-D