JEDÁLNY LÍSTOK 21. - 27.1.2019

Denné menu (polievka, hlavné jedlo).............. 5,00 €

Rozvozové menu v cene 5,30 €

Obedové menu podávame od 10.00 h

 

PONDELOK 21.1.2019

Paradajková krémová polievka pripravená s Oreganom podávaná so strúhaným syrom Mozarella (vhodné pre vegetariánov i celiatikov, vegán bez syra)
Hrachová polievka pripravená s mrkvou a batatmi ochutená štipkou zázvoru posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Pečené marinované morčacie prsia preliate Mascarpone omáčkou ochutenou bylinkami podávané s ryžou Paraboiled a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Lahôdkové zemiaky pečené na masle podávané s bryndzou ochutneou pažítkou aa opečeným údeným Tempehom podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Šampiňóny na paprike zjemnené sójovou smotanou podávané s kukuričnými cestovinami  (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Palacinka plnená cibuľou a slaninkou dusenými na víne a syrom Brie podávaná so zeleninou

Palacinka plnená plnkou pripravenou z lesného ovocia a horkou čokoládou preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


UTOROK 22.1.2019

Tekvicová krémová polievka pripravená s kokosovým mliekom posypaná opečenými tekvicovými semiačkami (vhodné pre vegánov i celiatikov)
Hubová polievka pripravená so zemiakmi podľa receptu starej mamy ochutená leštinskou smotanou a štipkou citróna posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou  (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Kuracie prsia obaľované v Schwarwaldskej šunke podávané s írskou zemiakovou kašou a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Domáce celozrnné pšeničné cestoviny pripravené s cviklovým pestom pripraveným s orieškami posypané stúhaným syrom Pecorino podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov – kukuričné cestoviny)

ALOO MATAR PULAO – indické rizoto pripravené z ryže Basmatti, zemiakov a cukrového hrášku ochutené čerstvým koriandrom podávané so zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Palacinka plnená špenátom, sušenými paradajkami a syrom Mozarella podávaná so zeleninou

Palacinka plnená makovo – medovou plnkou preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


STREDA 23.1.2019

Pórková krémová polievka ochutená leštinskou smotanou posypaná ľanovými semiačkami (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)
Zeleninová polievka pripravená s bylinkami a Pšenom posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Pečené marinované bravčové karé podávané s cviklou pripravenou na spôsob červenej kapusty a s pečenými lahôdkovými zemiakmi ochutenými maslom a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Tekvicové rizoto pripravené s plátkami mandlí a hrozienkami ochutené Mascarpone posypané strúhaným Parmezánom podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov – kukuričné cestoviny)

Maďarský zeleninový guláš pripravený s údeným Tempehom podávaný s farebnou ryžou a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Palacinka plnená zeleninovou Ratatouille a morčacím mäskom podávaná so zeleninou

Čokoládová Palacinka plnená vanilkovou pudingovou plnkou a jahodami preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


ŠTVRTOK 24.1.2019

Zelerová krémová polievka pripravená s muškátovým orieškom zjemnená leštinskou smotanou podávaná so strúhaným syrom Niva (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)
HUBOVÁ polievka pripravená so zeleninou podávaná s celozrnnými haluškami posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre  vegánov i celiatikov .- bez halušiek)

Marinované vykostené kuracie stehno preliate cuketovou omáčkou podávané s Pohánkou a zeleninou (vhodné pre celiatikov, možná výmena prílohy za ryžu)

Pečená tekvica Hokkaido ochutená paradajkami, bylinkami a tekvicovým olejom podávaná s pečenými lahôdkovými zemiakmi a zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Marinovaný Tofu plátok preliaty vegan špenátovou omáčkou ochutenou sójovou smotanou podávaný s jazmínovou ryžou a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Palacinka plnená vegán omáčkou Bolognese pripravenou zo sójového mäsa a strúhaným syrom podávaná so zeleninou

Palacinka plnená višňovou plnkou a horkou čokoládou preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


PIATOK 25.1.2019    

Mrkvovo – šošovicová krémová polievka ochutená štipkou chilli zjemnená kokosovým mliekom posypaná ľanovými vločkami (vhodné pre vegánov i celiatikov)
Vegán zeleninový BORŠČ pripravený podľa receptu Antónie Mačingovej posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre  vegánov i celiatikov)

Pečené marinované kuracie prsia preliate prírodnou šťavou ochutenou oravskou slaninkou podávané s Pšenom a zeleninou (vhodné pre celiatikov, možná výmena prílohy za ryžu)

Karfiolové rezníky pripravené s údeným syrom podávané s batatovo – zemiakovou kašou a zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Vegán Domáce špaldovo - pšeničné cestoviny pripravené s vegan omáčkou Bolognese pripravenou zo sójového mäsa posypané údeným Tofu podávané so zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov – kukuričné cestoviny)

Palacinka plnená Mascarpone ochuteným čerstvým kôprom a tuniakom podávaná so zeleninou

Palacinka plnená malinovou plnkou a bielou čokoládou preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


SOBOTA 26.1.2019 A NEDEĽA 27.1.2019

Aktuálne menu určené na víkend zverejníme každý štvrtok na www.nostalgia-dk.sk  a na našom FB www.facebook.com/palacinkaren.nostalgia

Tešíme sa na Vás :-D