JEDÁLNY LÍSTOK 19. - 25.11.2018

Denné menu (polievka, hlavné jedlo).............. 5,00 €

Rozvozové menu v cene 5,30 €

Obedové menu podávame od 10.00 h

 

PONDELOK 19.11.2018

Šampiňónový krém pripravený so štipkou papriky zjemnený leštinskou smotanou posypaný ľanovými vločkami (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)
Vegán tekvicovo – zeleninový vývar podávaný so zeleninou a ryžovými rezancami posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Pečené marinované morčacie prsia preliate hubovou omáčkou podávané s ryžou Basmatti a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Čerstvé Tagliatelline pripravené s tekvicovou omáčkou Hokaido ochutenou Kešu orieškami a smotanou posypané strújhaným syrom Pecorino podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov – kukuričné cestoviny)

BELUGA šošovica pripravená na švábsky spôsob so zeleninou zjemnená sójovou smotanou podávaná so Pšenom      a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov, možná výmena prílohy za ryžu)

Palacinka plnená špenátovou plnkou a pečeným kuracím mäskom podávaná so zeleninou

Palacinka plnená mliečnou ryžou ochutenou bielou čokoládou preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

UTOROK 20.11.2018

Karfiolovo – zeleninová krémová polievka pripravená s kukuričnou múkou zjemnená leštinskou smotanou posypaná zmesou semiačok (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)
Hŕstková polievka pripravená so zeleninou ochutená štipkou chilli posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou  (vhodné pre vegánov)

Marinované kuracie prsia obaľované v Schwarzwaldskej šunke podávané s hráškovo – zemiakovou kašou a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Marinovaný Tofu plátok preliaty Nivovou omáčkou podávaný s Pohánkou a zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov, možná výmena prílohy za ryžu)

Vegán francúzske zemiaky pripravené s restovanou cuketkou a pórom posypané lahôdkovým droždím podávané s vegán šalátom Tzatziki (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Palacinka plnená šunkou, syrom a šampiňónmi restovanými na masle podávaná so zeleninou

Palacinka plnená čokoládovou pudingovou plnkou a višňami preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

STREDA 21.11.2018

Brokolicová krémová polievka pripravená so zemiakmi zjemnená leštinskou smotanou posypaná opečenými plátkami mandlí (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)
Poľský KRUPNIK pripravený z jačmenných krúpov, zeleniny a húb posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov)

Pečené marinované bravčové karé preliate brusnicovou omáčkou podávané s ryžou Paraboiled a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Lahôdkové zemiaky pečené na masle preliate bryndzou ochutneou čerstvou pažítkou a štipkou medvedieho cesnaku podávané s údeným Tempehom a zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Indické zeleninové karí pripravené s červenou šošovicou zjemnené kokosovým mliekom podávané s ryžou Basmatti a zeleniou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Palacinka plnená syrovo – smotanovou omáčkou a pečeným morčacím mäskom podávaná so zeleninou

Čokoládová Palacinka plnená kokosovou plnkou preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou



ŠTVRTOK 22.11.2018

Tekvicová krémová polievka pripravená s leštinskou smotanou podávaná s granátovým jabĺčkom (vhodné pre vegánov i celiatikov)
Zeleninová polievka pripravená s cícerom a pohánkou ochutená bylinkami posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre  vegánov i celiatikov)

Marinované kuracie stehno pečené s plátkami oravskej slaninky podávané so šampiňónovými krúpami a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Pšeničné Linguine pripravené s cviklovým pestom ochuteným rastlinnými olejmi a Kešu orieškami posypané strúhaným Parmezánom podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov – kukuričné cestoviny, vegán bez syra)

Bataty pečené na kokosovom oelji ochtené čerstvým rozmarínom preliate restovanými šampiňónmi podávané so zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Palacinka plnená vegán omáčkou Bolognese pripravenou zo sójového mäsa a strúhaným syrom podávaná so zeleninou

Palacinka plnená hruškovou plnkou ochutnenou badiánom preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


PIATOK 23.11.2018    

Hrášková krémová polievka pripravená s mätou zjemnená kokosovým mliekom posypaná ľanovými semiačkami (vhodné pre vegánov i celiatikov)
Vegán cesnačka pripravená zo zeleniny a tekvicových semiačok podávaná s bylinkovými krutónami posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre  vegánov)

Pečené marinované kuracie prsia preliate kuriatkovou omáčkou zjemnenou leštinským maslom podávané so Pšenom a zeleninou (vhodné pre celiatikov, možná výmena prílohy za ryžu )

Cuketovo – zeleninové rezníky pripravené so syrom ochutené bylinkami podávané s írskou zemiakovou kašou a zeleninoiu (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Marinovaný SEITAN preliaty vegán tekvicovou omáčkou podávaný s jazmínovou ryžou a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov – nemiato Seitanu Tofu)

Palacinka plnená Mascarpone ochuteným čerstvým kôprom a tuniakom podávaná so zeleninou

Palacinka plnená plnkou z lesného ovocia a bielou čokoládou preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


SOBOTA 24.11.2018 A NEDEĽA 25.11.2018

Aktuálne menu určené na víkend zverejníme každý štvrtok na www.nostalgia-dk.sk  a na našom FB www.facebook.com/palacinkaren.nostalgia

Tešíme sa na Vás :-D