JEDÁLNY LÍSTOK 16. - 22.10.2017

Denné menu (polievka, hlavné jedlo).............. 4,70 €

Obedové menu podávame od 10.00 h

 

 PONDELOK 16.10.2017

Cuketový krém pripravený s mätou zjemnený kokosovým mliekom posypaný ľanovými vločkami (vhodné pre vegánov  i celiatikov)

Talianska polievka pripravená z bielej fazule, paradajok a byliniek posypaná petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

 

Marinované morčacie prsia preliate prírodnou šťavou ochutenou slaninkou podávané s jazmínovou ryžou a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Tagliatelle preliate tekvicovou omáčkou Hokkaido pripravenou s Mascarpone posypané strúhaným ovčím syrom Pecorino podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov – kukuričné cestoviny)

Marinované Tofu preliate vegán špenátovou omáčkou ochutenou sójovou smotanou podávané s Pšenom a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Palacinka plnená zemiakmi ochutenými slaninkou a kyslou smotanou podávaná so zeleninou

Palacinka plnená plnkou pripravenou z lesného ovocia posypaná horkou čokoládou preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

 

UTOROK 17.10.2017

Cviklový krém pripravený so štipkou chilli podávaný s kyslou smotanou a čerstvou pažítkou (vhodné pre vegetariánov  i celiatikov, vegán bez smotany)

TOM KHA GAI – vegán verzia thajskej kokosovej polievka pripravenej s citrónovou trávou, limetovými listami a kokosovým mliekom podávaná s ryžovými rezancami posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

 

Marinované vykostené kuracie prsia podávané na podstielke pripravenej zo zeleninky a byliniek podávané s pohánkou a zeleninou (vhodné pre celiatikov, možná výmena prílohy za ryžu)

Hermelín obaľovaný v lístkovom ceste pečený s bylinkami podávaný s bylinkovými lahôdkovými zemiakmi a zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Beluga šošovica pripravená na švábsky spôsob s koreňovou zeleninou podávaná s ryžou Natural a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Palacinka plnená vegán omáčkou Bolognese pripravenou zo sójového mäsa a údeným syrom podávaná so zeleninou

Palacinka plnená makovo-medovou plnkou preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

 

STREDA 18.10.2017

Zelerový krém pripravený zo zemiakmi zjemnený leštinskou smotanou podávaný so strúhaným syrom Niva (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Pohánková polievka pripravená so zeleninou ochutená bylinkami posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

 

Pečené marinované bravčové karé preliate slivkovou omáčkou podávané s pečenými lahôdkovými zemiakmi ochutenými maslom a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Jemné dubákové rizoto pripravené na ružovom víne posypané strúhaným syrom Parmezán podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Mrkvové karí pripravené s mandľami ochutené kokosovým mliekom podávané s Bulgurom a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Palacinka plnená špenátom a pečeným kuracím mäskom  podávaná so zeleninou

Palacinka plnená višňovou plnkou a horkou čokoládou preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

 

ŠTVRTOK 19.10.2017 

Karfiolová krémová polievka pripravená so zemiakmi a kokosovým mliekom posypaná konopnými semiačkami (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Japonská MISO polievka pripravená zo zeleniny, riasy Wakame a ryžového MISA podávaná s opečeným Tofu posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre  vegánov i celiatikov)

 

Pečené vykostené kuracie stehno preliate tekvicovou omáčkou podávané s farebnou ryžou a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Pečená marinovaná cvikla, cuketka a paprika podávané s bylinkovými lahôdkovými zemiakmi a zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

PAELA – španielske rizoto pripravené zo zeleniny, šampiňónov, lúpaných paradajok a Tofu podávané so zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Palacinka plnená plnkou pripravenou zo stonkového zeleru a jabĺčok ochutených kurkumou podávaná so zeleninou

Palacinka plnená ríbezľovou plnkou a mliečnou čokoládou preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

 

PIATOK 20.10.2017

Mrkvovo – šošovicová krémová polievka zjemnená kokosovým mliekom posypaná zmesou semiačok (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Maďarská fazuľová polievka JÓKAI vo verzii vegán pripravená zo zeleniny posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

 

Marinované kuracie prsia preliate Gorgonzolovou omáčkou podávané s ryžou Paraboiled a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Vegetariánske Lasagne plnené omáčkou Bolognese pripravenou zo sójového mäsa a syrovým bešamelom podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov)

Quinoa pripravená na sezamovom oleji s mrkvou, stonkovým zelerom, hrachovými luskami a kukuricou ochutenými lúpanými paradajkami podávaná so zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Palacinka plnená syrom Mascarpone ochuteným kôprom a tuniakom podávaná so zeleninou

Palacinka plnená skaramelizovanými jabĺčkami ochutenými škoricou preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

 

SOBOTA 21.10.2017

Zemiakový krém zjemnený kokosovým mliekom podávaný s bylinkovými krutónami

Kurací vývar podávaný so zeleninou a rezancami

Pečené vykostené kuracie stehno preliate šípkovou omáčkou podávané s ryžou Paraboiled a zeleninou

Celozrnné Fusilli preliate špenátovou omáčkou pripravenou s Mascarpone posypané strúhaným ovčím syrom Pecorino podávané so zeleninou

Vegán slaná palacinka plnená plnkou pripravenou zo stonkového zeleru a jabĺčok ochutených kurkumou podávaná so zeleninou

NEDEĽA 22.10.2017

Zeleninová polievka pripravená zo stonkového zeleru a mrkvy podávaná s pohánkovými vločkami posypaná petržlenovou vňaťou

Kurací vývar podávaný so zeleninoua a rezancami

Pečené morčacie prsia preliate šampiňónovo - smotanovou omáčkou podávané s Pšenom a zeleninou (možná výmena prílohy za ryžu)

Vegán slaná palacinka plnená zeleninou a šampiňónmi restovanými s lúpanými paradajkami podávané so zeleninou

 

 Tešíme sa na Vás :-D