JEDÁLNY LÍSTOK 15. - 22.4.2019

Denné menu (polievka, hlavné jedlo).............. 5,00 €

Rozvozové menu v cene 5,30 €

Obedové menu podávame od 10.00 h

 

PONDELOK 15.4.2019

Brokolicová krémová polievka zjemnená leštinskou smotanou posypaná opečenými plátkami mandlí (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)
Talianska paradajková polievka pripravená s bielou fazuľou a bylinkami posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Pečené marinované morčacie prsia preliate prírodnou šťavou pripravenou s opečenou slaninkou podávané s farebnou ryžou a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Celozrnné pšeničné cestoviny pripravené so špargľovou omáčkou ochutenou Mascarpone posypané strúhaným Parmezánom podávané so zeleninou  (vhodné pre vegetariánov i celiatikov – kukuričné cestoviny)

Pohánkové rizoto pripravené z tekvice Hokkaido ochutené tekvicovým olejom a štipkou muškátového orieška podávané so zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Quinoa šalát pripravený z listových šalátov, Quinoi, avokáda, čučoriedok, malín a syra Feta preliaty medovo – makovou zálievkou podávaný s celozrnnou hriankou

Palacinka plnená bryndzovou plnkou a opečenou slaninkou podávaná so zeleninou

Palacinka plnená tvarohovou plnkou a lesným ovocím preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


UTOROK 16.4.2019

Cviklová krémová polievka pripravená so zemiakmi zjemnená kokosovým mliekom posypaná kokosom (vhodné pre vegánov i celiatikov)
Zeleninová polievka pripravená zo sezónnej zeleniny, byliniek a čiroku posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou  (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Špíz pripravený z kuracích pŕs, slaninky a zeleniny podávaný so zemiakovou kašou a zeleninou (vhodné pre vegánov)

Talianske krémové hubové rizoto pripravené z ryže Arborio, húb a mascarpone posypané strúhaným syrom Pecorino podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Paprika plnená plnkou pripravenou z Quinoi, listového špenátu a orieškov podávaná v paradajkovej omáčke s bylinkovým kuskusom a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov - )

Šalát pripravený z listových šalátov, granátového jabĺčka, divokej ryže, vlašských orechov, avokáda a syra Feta, podávaný s celozrnnou hriankou

Zapekaná slaná palacinka plnená zeleninou pripravenou s lúpanými paradajkami a šampiňónmi posypaná strúhaným syrom podávaná so zeleninou

Palacinka plnená gaštanovou plnkou preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


STREDA 17.4.2019

Kukuricová krémová polievka pripravená s Kajenskou paprikou zjemnená leštinskou smotanou posypaná pečenými slnečnicovými semiačkami (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)
Poľský Krupnik pripravený z jačmenných krúpov, zeleniny a húb ochutený bylinkami posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov)

Pečené marinované bravčové karé preliate dijonskou omáčkou pripravenou s kaparami podávané s pečenými lahôdkovými zemiakmi a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Cviklový PÁJ pripravený z marinovanej cvikle, červenej šošovice, listového špenátu, syra Feta a zemiakovej kaše podávaný so šalátom Tzatziki (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Marinovaný SEITAN preliaty vegán syrovou omáčkou ochutenou bylinkami podávaný s Bulgurom a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov – príloha ryža a namiesto Seitanu Tofu)

Zeleninový šalát s Schwarzwaldskou šunkou - zmes listových šalátov, Schwarzwaldská šunka, uhorka, paradajky, paprika, olivy, syr Grana Pardano podávaný s celozrnnou hriankou

Slaná palacinka plnená špenátovou plnkou ochutenou medvedím cesnakom a pečeným morčacím mäskom podávaná so zeleninou

Čokoládová Palacinka plnená levanduľovo - hruškovou pudingovou plnkou a hruškami preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


ŠTVRTOK 18.4.2019 – Zelený štvrtok

Špenátová krémová polievka pripravená s mladou žíhľavou zjemnená kokosovým mliekom posypaná ľanovými vločkami  (vhodné pre vegánov i celiatikov)
Kyslá hubová polievka pripravená so zemiakmi podľa receptu starej mamy zjemnená leštinskou smotanou (vhodné pre  vegetariánov i celiatikov)

Vykostené kuracie stehno preliate cuketovou omáčkou ochutenou smotanou podávané s Pohánkou a zeleninou (vhodné pre celiatikov, možná výmena prílohy za ryžu)

Zapekaná brokolica so zemiakmi preliata syrovo – smotanovým prelivom podávaná so šalátom Tzatziki  (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Ryžové rezance restované vo woku so zeleninou a bambusovými výhonkami podávané so zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Šalát pripravený z mladého špenátu, sušených paradajok, vlašských orechov a kozieho syra ochutený orechovým olejom podávaný s celozrnnou hriankou

Slaná palacinka plnená restovaným pórom a údeným syrom podávaná so zeleninou

Palacinka plnená plnkou pripravenou z kíw a bielou čokoládou preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

PIATOK 19.4.2019  ZATVORENÉ     
SOBOTA 20.4.2019 ZATVORENÉ
NEDEĽA 21.4.2019 ZATVORENÉ
PONDELOK 22.4.2019 ZATVORENÉ

 Tešíme sa na Vás :-D