JEDÁLNY LÍSTOK 10. - 16.12.2018

Denné menu (polievka, hlavné jedlo).............. 5,00 €

Rozvozové menu v cene 5,30 €

Obedové menu podávame od 10.00 h

 

PONDELOK 10.12.2018

Hráškovo – cuketová krémová polievka pripravená s Oregánom zjemnená smotanou posypaná ľanovými vločkami (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)
Paradajková polievka pripravená s Quinoi a plátkami cibule a mrkvy posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Pečené marinované morčacie prsia preliate prírodnou šťavou ochutenou oravskou slaninkou podávané s ryžou Basmatti a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Domáce celozrnné špaldove cestoviny pripravené s omáčkou pripravenou zo 4 druhov syra posypané strúhaným Permezánom podávané so zeleninou  (vhodné pre vegetariánov i celiatikov – kukuričné cestoviny)

Vegán cviklový PÁJ pripravený z cvikle, červenej šošovice a vegán zemiakovej kaše podávaný s vegán šalátom Tzatziki (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Palacinka plnená tekvicovou omáčkou a pečeným kuracím mäskom podávaná so zeleninou

Palacinka plnená kokosovou plnkou a horkou čokoládou preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

 

UTOROK 11.12.2018

Zeleninová krémová polievka pripravená z koreňovej zeleniny a tekvice zjemnená leštinskou smotanou posypaná zmesou semiačok (vhodné pre vegánov i celiatikov)
Jemne pikantná hŕstková polievka pripravená so zeleninou posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou  (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Marinované kuracie prsia obaľované s Schwarwaldskej šunke podávané s írskou zemiakovou kašou a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Talianske hubové rizoto pripravené z ryže Arborio, húb a smotany posypané strúhaným syrom Pecorino podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Maďarský zeleninový guláš pripravený s Tofu podávaný s Bulgurom a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov – príloha ryža)

Palacinka plnená špenátom, syrom Mozarella a paradajkou podávaná so zeleninou

Palacinka plnená gaštanovou plnkou preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


STREDA 12.12.2018

Krémová brokolicová polievka pripravená so zemiakmi zjemnená kokosovým mliekom posypaná opečenými mandľovými lupienkami (vhodné pre vegánov i celiatikov)
Fazuľová polievka pripravená so zeleninou ochutená SATUREJKOU posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Pečené marinované bravčové karé preliate syrovo – smotanovou omáčkou podávané s pečenými lahôdkovými zemiakmi ochutenými maslom a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Paradajka plnená listovým špenátom a syrom Feta podávaná v paradajkovej omáčke s bylinkovým kuskusom a zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikv – príloha ryža)

Marinovaný Tofu plátok preliaty vegan hubovou omáčkou podávaný s ryžou Basmatti a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Palacinka plnená šampiňónovou omáčkou a pečeným morčacím mäskom podávaná so zeleninou

Čokoládová Palacinka plnená vanilkovou pudingovou plnkou a jahodovou omáčkou preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


ŠTVRTOK 13.12.2018

Mrkvovo – šošovicová krémová polievka pripravená so štipkou karí zjemnená kokosovým mliekom posypaná ľanováými semiačkami (vhodné pre vegánov i celiatikov)
MINESTRONE – talianska zeleninová poleivka pripravená s cuketkou posypaná čerstvou petržlnovou vňaťou (vhodné pre  vegánov i celiatikov)

Marinované vykostené kuracie stehno marinované v chilli – medovej marináde podávané s ryžou Paraboiled a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Stredomorské lasagne pripravené z domácich špaldových cestovín, tekvice, cukety, papriky, paradajok a olív podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov)

Chilli non Carne pripravené z veľkej fazule, paradajok a kukurice podávané s Bulgurom a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov – príloha ryža)

Palacinka plnená bazalkovým pestom, syrom Hermelín a sušenými paradajkami podávaná so zeleninou

Palacinka plnená makovo – medovou plnkou preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou



PIATOK 14.12.2018     

RIBOLITTA – toskánska krémová polievka pripravená zo zeleniny a strukovín zjemnená leštinskou smotanou  posypaná zmesou semiačok  (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)
Vegán gulášová polievka pripravená zo zeleniny a cíceru posypaná čerstvou  petržlenovou vňaťou (vhodné pre  vegánov i celiatikov)

Pečené marinované kuracie prsia preliate paprikovo – smotanovou omáčkou podávané s domácimi špaldovými cestovinymi (vhodné pre celiatikov – kukuričné cestoviny)

Brokolicové rezníky pripravené s oštiepkom podávané so zemiakovou kašou a zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

PAELA – španielske rizoto pirpravené zo zeleniny, šampiňónov, lúpaných paradajok a Tofu podávané so zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Palacinka plnená Mascarpone ochuteným čerstvým kôprom a tuniakom podávaná so zeleninou

Palacinka plnená hruškovou plnkou ochutenou badiánom a granátovým jabĺčkom preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


SOBOTA 15.12.2018

Zemiaková krémová polievka pripravená s kokosovým mliekom posypaná zmesou semiačok

Kurací vývar podávaný so zeleninou a rezancami posypaný petržlenovou vňaťou

 

Marinované kuracie prsia preliate pórkovou omáčkou podávané s Pohánkou a zeleninou (možná výmena prílohy za ryžu)

Vegán tekvicové rizoto pripravené z ryže Arborio, tekvice, hrozienok a mandlí posypané opečenými tekvicovými semiačkami

Marinovaný SEITAN preliaty vegán hubovou omáčkou podávaný s ryžou a zeleninou

 

NEDEĽA 16.12.2018

Šampiňónovo - pórková krémová polievka pripravená s kokosovým mliekom posypaná opečeným sezamom
Kurací vývar podávaný so zeleninou a rezancami posypaný petržlenovou vňaťou

Marinované kuracie prsia preliate syrovou omáčkou podávané s ryžou a zeleninou

Grilovaný Hermelín ochutený bylinkami podávaný s pečenými lahôdkovými zemiakmi, brusnicami a zeleninou

Vegán slaná palacinka plnená zeleninou Ratatouille podávaná so zeleninou

 

Tešíme sa na Vás :-D