JEDÁLNY LÍSTOK 18. - 24.6.2018

 Denné menu (polievka, hlavné jedlo).............. 4,70 €

 Obedové menu podávame od 10.00 h

 

 PONDELOK 18.6.2018

RIBOLITA – toskánska krémová polievka pripravená zo zeleniny a strukovín zjemnená leštinskou smotanou posypaná zmesou semiačok (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)
Paradajková polievka pripravená s plátkami cibule a mrkvy a Quinoi posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Pečené marinované morčacie prsia preliate zázvorovou omáčkou pripravenou s jabĺčkami podávané s ryžou Paraboiled a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Pšeničné FARFALE pripravené vo woku so sušenými paradajkami, syrom Feta a listovým špenátom podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Thajské rizoto pripravené z KEŠU orieškov, papriky a kokosového mlieka ochutené kokosovým mliekom podávané so zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Zeleninový šalát pripravený z listových šalátov, paradajok, papriky, uhoriek, červenej cibule a pečeného kuracieho mäska podávaný s celozrnnou hriankou

Slaná Palacinka plnená zeleninou RATATOUILLE podávaná so zeleninou
Palacinka plnená čokoládovou pudingovou plnkou a višňami preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


UTOROK 19.6.2018

Brokolicová krémová polievka pripravená so zemiakmi a pohánkovým mliekom pospaná opečenými plátkami mandlí (vhodné pre vegánov i celiatikov)
Hrachová polievka pripravená s batatami a mrkvou ochutená štipkou karí korenia posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegáno v i celiatikov)

Kuracie prsia marinované v smotanovej marináde podávané so zemiakovou kašou a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Špenátové halušky pripravené z celozrnnej špaldovej múky preliate Nivovou omáčkou podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov)

Bataty pečené na olivovom oleji s rozmarínom preliate šampiňónmi ochutenými kokosovým olejom podávané so zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Tuniakový šalát pripravený z listových šalátov, paradajok, červenej cibule, olív a tuniaka podávaný s celozrnnou hriankou

Palacinka plnená bazalkovým pestom, paradajkami a syrom Mozarella podávaná so zeleninou
Palacinka plnená slaným karamelom preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


STREDA 20.6.2018

Krémová polievka pripravená so zemiakov, červenej šošovice a sušených paradajok zjemnená Quinoovým mliekom posypaná ľanovými vločkami (vhodné pre vegánov i celiatikov)
Šampiňónovo – pórková polievka pripravená so zemiakmi zjemnená kokosovým mliekom posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Pečené marinované bravčové karé preliate brusnicovou omáčkou podávané s pečenými lahôdkovými zemiakmi ochutenými maslom a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Tekvicové risotto pripravené z ryže Arborio ochutené plátkami mandlí a hrozienkami posypané strúhaným Parmezánom podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Cícer na paprike pripravený so sójovou smotanou podávaný s celozrnnými špaldovými kolienkami a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Zeleninový šalát pripravený z listových šalátov, syra Niva, hrušiek a pomarančov ochutený pomarančovým prelivom podávaný s  celozrnnou hriankou

Palacinka plnená špenátom a pečeným kuracím mäskom podávaná so zeleninou
Čokoládová Palacinka plnená pistáciovou pudingovou plnkou a čerstvými jahodami preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

ŠTVRTOK 21.6.2018

Krémová polievka pripravená zo stonkového zeleru a mrkvy zjemnená sójovou smotanou posypaná opečenými slnečnicovými semiačkami (vhodné pre vegánov i celiatikov)
Poľský KRUPINIK pripravený zo zeleniny, jačmenných krúp a húb posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre  vegánov)

Vykostené kuracie stehno marinované v chilli – medovej marináde podávané s Pohánkou a zeleninou (vhodné pre celiatikov, možná výmena prílohy za ryžu)

Spirulinovo - pšeničné FUSIILI pripravené s paradjkovou omáčkou ochutenou bazalkou a cherry paradajkami posypané strúhaným syrom PECORINO podávané so zeleninou  (vhodné pre vegetariánov i celiatikov – kukuričné cestoviny)

CVIKLOVÝ PÁJ – marinovaná cvikla pripravená s červenou šošovicou ochutenou cesnakom a listovým špenátom zapekaná s vegan zemiakovou kašou podávaná s vegan šalátom Tzatziki (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Grécky zeleninový šalát pripravený z listových šalátov, paradajok, papriky, uhoriek, olív, červenej cibule a syra FETA podávaný s celozrnnou hriankou

Palacinka plnená plnkou pripravenou zo stonkového zeleru a jabĺčok ochutených kurkumou podávaná so zeleninou
Palacinka plnená kokosovou plnkou preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


PIATOK 22.6.2018

Tekvicová krémová polievka pripravená z tekvice HOKAIDO zjemnená leštinskou smotanou posypaná opečenými tekvicovými semiačkami (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)
Vegán zeleninový Boršč pripravený podľa receptu Antónie Mačingovej posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre  vegánov i celiatkov)

Pečené marinované kuracie prsia preliate šampiňónovou omáčkou pripravenou zo sójovou smotanou podávané s ryžou Basmatti a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Zeleninové rezníky pripravené so syrom Ementál podávané s batatovo – zemiakovou kašou a zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)
 na kokosovom oleji posypané lahôdkovým droždím podávané so zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Vegán hubové rizotto pripravené z ryže Arborio a húb orestovaných

Zeleninový šalát pripravený z listových šalátov, jahôd, jarnej cibuľky a čierneho sezamu preliaty sezamovým drezingom podávaný s celozrnnou hriankou

Palacinka plnená mascarpone ochuteným čerstvým kôprom a tuniakom podávaná so zeleninou
Palacinka plnená jabĺčkovou plnkou pripravenou so škoricou preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


SOBOTA 23.6.2018

Batatová krémová polievka pripravená s čerstvou pomarančovou šťavou posypaná zmesou semiačok

Kurací vývar podávaný so zeleninou a rezancami posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou

 

Pečené morčacie prsia preliate prírodou šťavou ochutenou oravskou slaninkou podávané s ryžou a zeleninou

Kukuričné špirály pripravené s vegán omáčkou Bolognese pripravenou zo sójového mäsa posypané strúhaným syrom Parmezán podávané so zeleninou

Marinovaný SEITAN preliaty vegán syrovou omáčkou podávaný s celozrnným kuskusom a zeleninou

 

NEDEĽA 24.6.2018

Zeleninová polievka pripravená zo sezónnej zeleniny a byliniek

Kurací vývar podávaný so zeleninou a rezancami

Pečené marinované kuracie mäsko preliate špenátovou omáčkou pripravenou so štipkou cesnaku podávané s ryžou a zeleninou

Grilovaný hermelín ochutený bylinkami podávaný s pečenými maslovými zemiakmi, brusnicami a zeleninou

Vegán slaná palacinka plnená zeleninou Ratatouille podávaná so zeleninou


 Tešíme sa na Vás :-D