JEDÁLNY LÍSTOK 19. - 25.2.2018

 Denné menu (polievka, hlavné jedlo).............. 4,70 €

 Obedové menu podávame od 10.00 h

 

PONDELOK 19.2.2018

Božská paradajková polievka pripravená s kokosovým mliekom posypaná strúhaným kokosom (vhodné pre vegánov  i celiatikov)
Polievka pripravená zo stonkového zeleru a mrkvy podávaná s pohánkovými vločkami posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Pečené marinované morčacie prsia preliate tekvicovou omáčkou pripravenou s Mascarpone podávané s ryžou Basmatti a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Celozrnné Linguine (cestoviny) pripravené s cviklovým pestom posypané strúhaným talianskym syrom Pecorino podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov – kukuričné cestoviny)

Beluga šošovica pripravená na švábsky spôsob s koreňovou zeleninou zjemnená sójovou smotanou podávanán s Bulgurom a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov – príloha ryža)

Palacinka plnená špenátovou omáčkou a pečeným kuracím mäskom podávaná so zeleninou

Palacinka plnená plnkou pripravenou z lesného ovocia a horkou čokoládou preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


UTOROK 20.2.2018

Batatový krém pripravený s čerstvou pomarančovou šťavou zjemnený kokosovým mliekom posypaný opečenými sezamovými semiačkami (vhodné pre vegánov  i celiatikov)
Fazuľová polievka pripravená so zeleninou a saturejkou posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Rezníky pripravené z kuracieho mäska a údeného syra pečené bez tuku podávané so zemiakovou kašou a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Špenátovo – hráškové rizoto podávané s opečenými šampiňónmi a zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Mrkvovo – šošovicové karí pripravené s hrozienkami a mandľami podávané s ryžou Paraboiled a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Palacinka plnená cibuľou a slaninkou dusenými na víne a syrom Brie podávaná so zeleninou

Palacinka plnená čokoládovou pudingovou plnkou a višňami preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


STREDA 21.2.2018

Hráškový krém pripravený s mätou zjemnený kokosovým mliekom posypaný ľanovými semiačkami (vhodné pre vegánov i celiatikov)
Zeleninová polievka pripravená s Prosom posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Pečené marinované bravčové karé preliate chrenovou omáčkou ochutenou citrónom podávané s lahôdkovými zemiakmi pečenými s maslom (vhodné pre celiatikov)

Špenátovo – ricotové guľky podávané s celozrnnými pšeničnými špagetami preliate syrovou omáčkou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov – kukuričné cestoviny)

Zeleninové KRUPOTO pripravené s hráškovými luskami ochutené sezamovým olejom podávané so zeleninou  (vhodné pre vegánov)

Palacinka plnená zeleninou RATATOUILLE a pečeným kuracím mäskom podávaná so zeleninou

Čokoládová Palacinka plnená hruškovo - levanduľovou pudingovou plnkou preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


ŠTVRTOK 22.2.2018

Mrkvovo – šošovicový krém pripravený so štipkou chilli zjemnený kokosovým mliekom posypaný zmesou semiačok (vhodné pre vegánov i celiatikov)
Minestrone – talianska zeleninová polievka pripravená s cuketkou posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre  vegánov i celiatikov)

Kurací paprikáš pripravený z vykosteného kuracieho stehna podávaný s celozrnnými špaldovými haluškami (vhodné pre celiatikov – kukuričné cestoviny)

Pečená marinovaná cvikla, cuketka a jabĺčka podávané s lahôdkovými zemiakmi pečenými na masle podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov – príloha ryža)

Zelerový guláš pripravený s údeným Tempehom podávaný s jazmínovou ryžou a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Palacinka plnená syrom Hermelín, opečenou slaninkou, tymiánom, jabĺčkom a medom podávaná so zeleninou

Palacinka plnená malinovou plnkou preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


PIATOK 23.2.2018  

 Karfiolovo – rukolová krémová polievka zjemnená leštinskou smotanou posypaná slnečnicovými semiačkami (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)
Japonská MISO polievka pripravená s riasou Wakame podávaná s ryžovými rezancami posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov i celiatikov)
 
Marinované kuracie prsia preliate šafránovou omáčkou pirpravenou na bielom víne podávané s ryžou Basmatti a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Zeleninové rezníky pripravené so syrom Ementál podávané s hráškovo – zemiakovou kašou ochutenou mätou a zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celatikov)

Thajské risotto pripravené s kokosovým mliekom a orieškami Kešu podávané so zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Palacinka plnená Mascarpone ochuteným kôprom a tuniakom podávaná so zeleninou

Palacinka plnená jablkovo - medovou plnkou pripravenou so škoricou preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


SOBOTA 24.2.2018

DAL SHORVA - indická krémová polievka pripravená z červenej šošovice posypaná ľanovými semiačkami

Kurací vývar podávaný s rezancami a zeleninou posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou

Pečené marinované morčacie rpsia preliate zázvorovou omáčkou podávané s farebnou ryžou a zeleninou

Vegán francúzske zemiaky pripravené s pórom a cuketkou posypané lahôdkovým droždím podávané so zeleninou

Vegán slaná palacinka plnená zeleninou pripravenou so šampiňónmi a lúpanými paradajkami

 

NEDEĽA 25.2.2018

Vegán RIBOLITA - toskánska krémová polievka pripravená zo zeleiny a strukovín zjemnená kokosovým mliekom posypaná zmesou semiačok

Kurací vývar podávaný s rezancami a zeleninou posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou

Pečené marinované kuracie mäsko preliate prírodnou šťavou ochutenou slaninkou podávané s Bulgurom a zeleninou (možná výmena prílohy za ryžu)

Talianske krémové hubové rizoto posypané strúhaným syrom Pecorino podávané so zeleninou

Vegán slaná palacinka plnená plnkou pripravenou zo stonkového zeleru a jabĺčok ochutená kurkumou podávaná so zeleninou



  Tešíme sa na Vás