JEDÁLNY LÍSTOK 22. - 28.10.2018

 Denné menu (polievka, hlavné jedlo).............. 5,00 €

Rozvozové menu v cene 5,30 €

 Obedové menu podávame od 10.00 h

 

PONDELOK 22.10.2018

Krémová tekvicová polievka pripravená s kôprom a leštinskou smotanou posypaná ľanovými vločkami (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)
Paradajková polievka pripravená so šošovicou a bylinkami posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov i celitikov)

Pečené marinované morčacie prsia preliate hubovou omáčkou pripravenou so smotanou podávané s ryžou Paraboiled a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Čerstvé Papardelle (cestoviny) pripravené so špenátovou omáčkou pripravenou s Mascarpone a medvedím cesnakom posypané strúhaným Parmezánom podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov – kukuričné cestoviny)

Beluga šošovica pripravená na švábsky spôsob s koreňovou zeleninou zjemnená sójovou smotanou podávaná s Pšenom a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Palacinka plnená šípkovou omáčkou a pečeným kuracím mäskom podávaná so zeleninou

Palacinka plnená tvarohom a ríbezľovým prelivom preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


UTOROK 23.10.2018

Hrášková krémová polievka zjemnená leštinskou smotanou posypaná konopnými semiačkami (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)
Vegán tekvicovo – zeleninový vývar podávaný so zeleninou a ryžovými rezancami posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou  (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Marinované kuracie prsia obaľované v oravskej slaninke podávané s cviklovo – zemiakovým šalátom  (vhodné pre celiatikov)

Zemiaky zapekané s paradajkou a syrom Gorgonzola preliate smotanovým prelivom podávané so šalátom Tzatziki (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Indické zeleninové karí pripravené zo zeleniny a červenej šošovice podávané s jazmínovou ryžou a zeleninou  (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Palacinka plnená bazalkovým pestom, paradajkami a syrom Mozarella podávaná so zeleninou

Palacinka plnená hruškovou plnkou ochutenou badiánom a štipkou citróna preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


STREDA 24.10.2018

Šampiňónová krémová polievka pripravená so zemiakmi zjemnená leštinskou smotanou posypaná sezamovými semiačkami  (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)
Hrachová polievka pripravená s mrkvou a batatami ochutená štipkou zázvoru a koriandrom posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Pečené marinované bravčové karé preliate syrovou omáčkou podávané s pečenými lahôdkovými zemiakmi a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Celozrnné špaldove halušky pripravené s omáčkou Hokkaido posypané strúhaným syrom Pecorino podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov)

PAELA – španielske rizoto pripravené z ryže Arborio, zeleniny  a lúpaných paradajok podávané so zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Palacinka plnená špenátom a pečeným morčacím mäskom podávaná so zeleninou

Čokoládová Palacinka plnená vanilkovou pudingovou plnkou a čerstvým ananásom preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


ŠTVRTOK 25.10.2018

Tekvicová krémová polievka Hokkaido pripravená s leštinskou smotanou podávaná s granátovým jabĺčkom (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)
Fazuľová polievka pripravená so zeleninou ochutená Saturejkou posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre  vegánov i celiatikov)

Vykostené marinované kuracie stehno preliate prírodnou šťavou ochutenou oravskou slaninkou podávané s ryžou Basmatti a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Pečená marinovaná cvikla, cuketka a paprika podávané s pečenými lahôdkovými zemiakmi ochutenými maslom a zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Marinované Tofu preliate vegan hubovou omáčkou ochutenou sójovou smotanou podávané s Pohánkou a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov, možná výmena prílohy za ryžu)

Palacinka plnená bryndzovou plnkou a opečenou oravskou slaninkou podávaná so zeleninou

Palacinka plnená malinovou plnkou a horkou čokoládou preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


PIATOK 26.10.2018   

Zeleninová krémová polievka pripravená so štipkou karí zjemnená smotanou posypaná zmesou semiačok (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)
Vegán cesnačka pripravená z tekvicových semiačok a koreňovej zeleniny podávaná s bylinkovými kurtónami posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre  vegánov)

Pečené marinované kuracie prsia preliate cuketovou omáčkou podávané s Pohánkou a zeleninou (vhodné pre celiatikov, možná výmena prílohy za ryžu)

Zeleninové rezníky pripravené so syrom Ementál ochutené bylinkami podávané s hráškovo – zemiakovou kašou a zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Paprika plnená plnkou pripravenou z Quinoi, listového špenátu a orechov podávaná v paradajkovej omáčke s bylinkavým kuskusom a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov – príloha ryža)

Palacinka plnená mascarpone ochuteným čerstvým kôprom a tuniakom podávaná so zeleninou

Palacinka plnená jabĺčkovou plnkou ochutenou škoricou preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


SOBOTA 27.10.2018 A NEDEĽA 28.10.2018

Aktuálne menu určené na víkend zverejníme každý štvrtok na www.nostalgia-dk.sk  a na našom FB www.facebook.com/palacinkaren.nostalgia


  Tešíme sa na Vás :-D